Steinerskolen nok en gang nominert til pris

Dronning Sonjas skolepris skal tildeles en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Vinnerskolen får 250.000 kroner, diplom, og et kunstverk utformet av dronningen personlig. Torsdag ble årets 15 nominerte skoler offentliggjort. På listen er Steinerskolen i Ottestad den eneste fra Hedmark.

Daglig leder Åse Katrine Johnsen er glad for at skolen er nominert for andre år på rad.

– Det er veldig hyggelig å bli sett, både for skolen, elevene og de ansatte, sier hun.

I søknaden skriver Johnsen blant annet at Steinerskolen «arbeider forebyggende, kontinuerlig for et godt læringsmiljø, der likeverd og inkludering ligger som grunnleggende forutsetninger.»

Steinerskolen jobber etter en inkluderingsmodell for psykisk funksjonshemmede som kalles «skole i skole».

– Arbeidet med integrering preger hele skolen; det at vi har så mange forskjellige elever varmer opp hele skolemiljøet.

FØLGER OPP SPESIELLE BEHOV
Steinerskolen har i dag 25 elever med psykiske funksjonshemninger som krever spesiell oppfølging og tilrettelegging i hverdagen. Kristin Stavenes er leder for helsepedagogisk avdeling ved skolen. Hun forteller at elevene har et bredt spekter av ulike behov.

– Elevene har med seg pedagog gjennom hele dagen. Målet er at elevene skal tilbringe mest mulig tid sammen med klassen, men de har også egne opplegg når det er hensiktsmessig, sier hun.

Åse Katrine Johnsen skyter inn:

– Det er en ekstremt fleksibel ordning hvor dagsformen kan være utslagsgivende for hva elevene skal gjøre.

Stavenes sier elevene i den helsepedagogiske skolen selvsagt er opptatt av å være en del av det sosiale nettverket, noe de også får mulighet til gjennom skoledagen:

– Mange kan føle seg ensomme i hverdagen, men her kommer de inn i et ungdomsmiljø og kan være seg selv. Vi vil inkludere elevene så godt som mulig.

HÅPER PÅ DRONNINGBESØK
Vinneren av årets skolepris blir annonsert tirsdag 10. oktober. Johnsen vet at konkurransen er sterk, og avventer foreløpig resultatet av konkurransen.

– Hvis vi skulle klare å gå helt til topps, så blir vi veldig glad for et besøk av dronning Sonja. Vi har så mye kunst vi gjerne vil vise henne, sier Johnsen.

Blant tidligere års vinnere er Ila i Sør-Trøndelag (2016), Gjøvik videregående (2015) og Fagerlund i Ringsaker (2012).

Kilde: Hamar Arbeiderblad
Journalist Christian E. Bergheim